Edit Content

Rólunk

Két évtizedes magánegészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött elhatároztuk, hogy tudásunkat felhasználva, olyan orvosi központokat fogunk megvalósítani, ahol az innováció, a tudás a páciensek jólétét és egészségét helyezi fókuszba.

Korszerű és modern egészségügyi eszközparkunk kialakításakor figyelembe vesszük az orvostudomány igényeit, elvárásait.

Orvosaink kiválasztásánál szempont a kiemelkedő szakmai tudás, a megfelelő intézményi háttér, a páciensközpontú hozzáállás. 

Elérhetőségek

Vérvétel Budapest: színvonalas laborvizsgálatok az 5. kerületi Lotusz Medical Centernél

A vérvétel az egyik legjobb vizsgálati módszer arra, hogy alapos képet kaphassunk a testünkben zajló folyamatokról, illetve szervezetünk általános állapotáról. Hogy hol a legszínvonalasabb a vérvétel Budapest 5. kerületében?

A Lotusz Medical Centernél elérhető laborvizsgálatokat mindenképpen az első helyen kell említenünk abban az esetben, ha a színvonalasság mellett olyan tulajdonságok is fontosak, mint az elérhetőség, a megfizethetőség és a páciensközpontú hozzáállás.

Az 5. kerületben megtalálható magánrendelőben a legújabb technológiák és szakértő személyzet biztosítja, hogy a vérvétel a lehető legkisebb kellemetlenségeket okozza, a kimagasló laborháttér pedig precíz eredményeket biztosítson diagnosztikához és állapotkövetéshez egyaránt.

Hogy mikor ajánlott és miként zajlik a vérvétel, egyáltalán miért ajánlott a Lotusz Medical Centert választani ebből a célból? Cikkünkben összefoglaltunk minden fontos tudnivalót!

Mikor ajánlott a vérvétel?

Történjen a vérvétel Budapest belvárosában, vagy vidéken, a kapcsolódó laborvizsgálatokra általában három okból kifolyólag van szükség:

  1. Prevenciós jelleggel, amikor megelőző célzattal, önszorgalomból kéri a páciens a vérvételt, hogy idejekorán feltárhatók legyenek az esetleges betegségek, illetve betegségeket generáló folyamatok.
  2. Diagnosztikai jelleggel, amikor a tünetek vagy egy konkrét probléma hátterének megértésére van szükség.
  3. Betegség vagy kezelés utánkövetése érdekében, amikor szükség van a páciens állapotának folyamatos monitorozására, illetve az alkalmazott terápia hatékonyságának megállapítására.

Nagyon fontos, hogy a vérvétel eredménye önmagában soha nem rendelkezik diagnosztikai értékkel. Megtámogathatja és pontosíthatja a diagnózist, de a legtöbbször más vizsgálatokra, szakorvosi szemlére van szükség a betegség megállapításához.

Egyedül prevenciós jellegű vérvételnél tekinthető diagnózisnak az eredmény abban az esetben, ha a paraméterek nem mutatnak eltérést, hiszen ilyenkor kijelenthető: a páciens egészséges.

A Lotusz Medical Center esetében a vérvétel Budapest 5. kerületében történik, és az ügyfelek tucatnyi célzott laboratóriumi vizsgálat közül választhatják ki a kezelőorvosuk által javasolt típust.

Vérvétel Budapest? Lotusz Medical Center

Hogyan készüljünk fel a vérvételre?

Egy laborvizsgálat minden esetben odafigyelést igényel a páciens részéről még akkor is, ha nem előírás az éhgyomri vérvétel.

Mindez nem rendelőközpontú szabályozás, hiszen történjen a vérvétel Budapesten, az ország más pontjain vagy éppen külföldön, az alábbiakat minden esetben ajánlott betartani.

Felkészülés az éhgyomri vérvételre

Az éhgyomri vérvételre történő felkészülés igényli általában a legnagyobb odafigyelést. Ilyen esetben a következő pontok betartására van szükség:

  • A vérvétel előtt 10-12 órával már ne együnk szilárd táplálékot, és az utolsó étkezésnél is érdemes kerülni a túl zsíros vagy magas fehérjetartalommal rendelkező ételeket.
  • A folyadékbevitelt nem kell korlátozni, de túlzásba sem ajánlott vinni, ugyanakkor a cukros üdítőket, a kávét, a teát, az alkoholt, de még a szénsavas vizet is érdemes kerülni 10-12 órával a vérvétel előtt.
  • Az alkohol mellett a dohányzást is fontos lehet kerülni legalább a vérvétel napján, mert bizonyos laboratóriumi paraméterekre negatív befolyással lehet.
  • Lehetőség szerint érdemes kerülni a megterhelő fizikai tevékenységet is a vizsgálat előtti 24 órában, de szerencsésebb inkább 48 óra szünetet hagyni, amennyiben ez lehetséges.
  • Bizonyos gyógyszerek jelentősen befolyásolhatják a vérvétel eredményét, így ami nem kötelező, azt a mintavétel után vegyük be. Egyéb esetben a beszedett gyógyszerekről tájékoztassuk kezelőorvosunkat.

Felkészülés a nem éhgyomri vérvételre

Vannak olyan laborvizsgálatok, amelyek nem igényelnek éhgyomri mintavételt. Sokan hajlamosak azonban megfeledkezni arról, hogy ilyenkor is szükség lehet bizonyos szintű önmegtartóztatásra, illetve odafigyelésre:

  • Ajánlott a mintavétel előtt legalább 24 órán át az emésztőrendszert kímélő ételeket fogyasztani és kerülni az alkoholfogyasztást, mert rossz hatással lehet bizonyos paraméterekre.
  • A vizsgálat előtt 1-2 órával ajánlott növelni a folyadékbevitelt, méghozzá szénsavmentes ásványvízzel.
  • A nem éhgyomri vérvételt megelőzően is érdemes mérsékelni vagy elhagyni a cigarettát, ha pedig lehetőségünk van rá, 24-48 órával előtte ne végezzünk megterhelő fizikai munkát vagy sportot.
  • Ennél a mintavételi eljárásnál is oda kell figyelni a gyógyszerekre. Amennyiben olyan készítményt szedünk, amit nem hagyhatunk ki vagy nem tudunk a vérvétel utáni időpontra időzíteni, arról minden esetben tájékoztassuk kezelőorvosunkat.

Felkészülés a glükóz- és inzulinterhelésre

A vérvételi eljárások közül a glükóz- és inzulinterhelés több tekintetben is eltérő felkészülést igényel a páciens részéről. A következőkre ajánlott odafigyelni a kapcsolódó mintavétel előtt:

  • Mivel a glükóz- és inzulinterhelés is éhgyomri vizsgálat, ezért elengedhetetlen, hogy előtte 10-12 órán át ne együnk semmit, illetve az utolsó étkezésnél odafigyeljünk a szénhidrát- és zsírbevitelre.
  • A megfelelő eredmény érdekében javasolt, hogy a terhelés előtt legalább 72 órán át legalább 150 gramm szénhidrátot fogyasszunk naponta.
  • 10-12 órával a vizsgálat előtt már ne igyunk szénsavas üdítőket, vagy teát és kávét, maradjunk a tiszta szénsavmentes ásványvíznél, amit még közvetlenül a terhelés előtt is fogyaszthatunk.
  • Fontos, hogy a vizsgálat előtti egy-két napon ne végezzünk kimerítő edzéseket, de kerüljük a megerőltető fizikai aktivitást is.

Vérvétel Budapest: a laborvizsgálat folyamata a Lotusz Medical Centernél

Ha a vérvétel Budapest 5. kerületében, a Lotusz Medical Centernél történik, akkor a folyamat első lépése minden esetben az időpontfoglalás. A vérvétel menetéről az alábbi cikkben olvashat bővebben: vérvétel menete.

Ez online időpontfoglaló rendszerünkkel alig egyetlen percet vesz igénybe. Csak válassza ki, hogy melyik laborvizsgálatra van szüksége, döntsön az Ön számára legideálisabb időpont mellett, adja meg a szükséges adatokat, és egy kattintással biztosítsa foglalását.

A kiválasztott napon ajánlott néhány perccel előbb érkezni a rendelőbe, hiszen a vérvétel előtt ki kell tölteni egy vizsgálatkérő lapot, amelyen a személyes adatok mellett a kívánt vizsgálati csomag is feltüntetésre kerül.

Ezt követően kollégáink név szerint szólítják majd a vérvételi helyiségbe, ahol az előírásoknak megfelelően, szakszerű keretek között megtörténik a mintavétel.

Felkészült és tapasztalt dolgozóink garantálják, hogy a folyamat a lehető legdinamikusabban, kellemetlenségek nélkül menjen végbe, hiszen a Lotusz Medical Center számára nemcsak az ellátás minősége és a prémium környezet, hanem a páciensélmény is nagyon fontos.

Rendelőnk dolgozói a felcímkézést követően gondoskodnak a levett vérminta szakszerű tárolásáról, majd néhány órával később a laboratórium munkatársai megkezdik az elemzést.

Az így készült leletet a páciens megkapja e-mailben, de lehetőség van papíralapú átvételre is. Utóbbi különösen akkor fontos, ha jelentős eltérések mutatkoznak és szakorvosi kiértékelésre, tanácsadásra vagy kezelésre van szükség.

Vérvétel Budapest? Ezért válassza a Lotusz Medical Centert!

Hogy miért a Lotusz Medical Centert válassza, ha a vérvétel Budapest 5. kerületében válik esedékessé?

Egyrészt azért, mert nálunk garantáltan megtapasztalhatja a nyugati egészségügyben már megszokott prémium sztenderdeket. Ellátásunk megfizethető, a minőségi körülmények ellenére sem képvisel luxuskategóriát senkinek.

Nálunk mindemellett sorban állás és beutalók nélkül zajlik a vérvétel. Csak foglalja le időpontját és élvezze a páciensközpontú hozzáállásunkból fakadó előnyöket, amihez természetesen magasan képzett szakmai személyzet társul.

Ezen felül laborvizsgálataink között mindenki megtalálhatja a számításait, hiszen többféle csomagot állítottunk össze a prevenciós megoldásoktól kezdve, a célzott paraméterek ellenőrzésééig bezárólag.

Míg a vérvétel Budapest több magánrendelőjében teljesen izoláltan működik, addig a Lotusz Medical Centernél hiszünk a komplexitásban. Amennyiben tehát a laboreredmények valakinél problémát mutatnak, nemcsak tanácsadással szolgálunk, hanem haladéktalanul a kapcsolódó szakághoz irányítjuk a rendelőn belül.   

A páciensélmény minden szempontból nagyon fontos számunkra. Nemcsak orvosközpontunk prémium megjelenésével, hanem online időpontfoglaló rendszerünkkel és a legmodernebb orvosi berendezésekkel is a legtöbbet szeretnénk nyújtani azoknak, akik minket választanak.

Mindemellett pedig megközelíthetőségünk is nagyon jó, hiszen rendelőnk a főváros egyik központi helyszínén található, így az autóval érkezők könnyen találhatnak parkolóhelyet, a tömegközlekedést preferálók számára pedig jó hír, hogy metró-, villamos- és buszmegálló is található tőlünk alig pár perc sétára.

Mennyibe kerül a vérvétel Budapesten, a Lotusz Medical Centernél?

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a vérvétel Budapest más magánrendelőihez viszonyítva egy elérhető árkategóriát képvisel a Lotusz Medical Centernél, azaz szinte mindenkinek megfizethető – még összetettebb csomagok esetén is.

Árainkat ezen az oldalon tekintheti meg.

Elérhető áraink mellett ráadásul nagyon gyors határidőkkel és pontos eredményekkel dolgozunk, a leleteket pedig e-mailben is eljuttatjuk a pácienseknek.

Vérvétel Budapesten, az 5. kerületben – a Lotusz Medical szeretettel várja Önt és családját!

A Lotusz Medical Center által biztosított vérvétel Budapest egyik jól frekventált városrészében, az 5. kerületben várja pácienseit többféle laborvizsgálati csomaggal, beutalók és várakozási idők nélkül.

Prémium felszereltségű rendelőnk és kimagasló színvonalú ellátásunk mellett a komplex orvoslás hívei vagyunk, így panaszok, kontrollvizsgálatok vagy prevenciós szűrések esetén keressenek minket bizalommal.